Boeken van Uitgeverij Micromys

“De afgelopen jaren heb ik heel veel vragen van kleine maar ook grote mensen beantwoord in de dagbladen van de Holland Media Combinatie, waaronder mijn eigen krant, het Leidsch Dagblad. Het waren vragen over van alles en nog wat: over eten en drinken, over planten, dieren en evolutie, over weer en wind, over aarde en kosmos, over natuur- en scheikunde, over het menselijk lichaam en zelfs over taal. Over dat laatste: waarom hebben we naast de lange ij ook de korte ei? Je kunt het je maar afvragen! Zelfs deze vraag kent een antwoord. Echt wel!
Al die vragen en antwoorden van mijn vrijdagse rubriekje Waarom? Daarom! heb ik nu gebundeld in dit boekje dat de titel DAAROM! Vragen, antwoorden en nog meer vragen over van alles en nog wat heeft meegekregen. Verreweg de meeste vragen stonden niet in twee eerdere boeken met vragen en antwoorden die ik schreef: Beste Martha, en Wie is de baas van de Zon?.
Hopelijk leidt Daarom! ook weer tot massa’s nieuwe vragen – en antwoorden. Vragen mag, vragen moet. Als we ons maar blijven beseffen dat er op een heleboel vragen (nog) geen antwoorden zijn, en dat vragen weer nieuwe vragen kunnen oproepen. Dat is immers de basis van alle wetenschap.”

Het boek is hier te bestellen.

Meer informatie over Daarom!

 

Beste Martha, (Vragen, antwoorden, en nog meer vragen + een paar gedichtjes over huisjes, boompjes en beestjes) is het eerste boek dat Jos van den Broek heeft uitgegeven bij Uitgeverij Micromys. Het is hier te bestellen.

Martha stelt vaak vragen over de natuur. Zoals: “Krijgen lieveheerstbeestjes er elk jaar een stipje bij?” Of: “Hoe komt het dat onze poes van die witte sokjes heeft?” Ook andere kinderen zitten met zulke belangrijke vragen.
Jos probeert op die vragen antwoorden te vinden. En daardoor komen er weer nieuwe vragen op. In de natuur blijken dikwijls gekke dingen plaats te vinden. Wat op het eerste gezicht onmogelijk lijkt, blijkt toch te kunnen.
Ja, in de groene wereld om ons heen zijn sprookjes vaak veel echter dan grote mensen denken. En ja, er kunnen zelfs wonderen gebeuren. Denk jij soms dat Martha géén vleermuis zou kunnen worden? Echt wel! Lees maar in Beste Martha, want dan geloof je het zelf ook.

Meer informatie over Beste Martha,.

 

Wie is de baas van de zon? – Vragen, antwoorden, en nog meer vragen + een heleboel proefjes over Aarde, Zon en het Heelal  met tientallen nieuwe kindervragen over Zon, Aarde en Heelal. Het boek is hier te bestellen.

“Wie is de baas van de Zon?” Maar ook: “Waarom is lood loodzwaar?” En: “Waarom hebben we zuurstof nodig?” Of: “Wat was er voor de Oerknal?” Stuk voor stuk spannende vragen die serieus genomen moeten worden. Voor echt niet iedere vraag is een passend antwoord. Soms weten we het antwoord domweg niet. We kunnen niet ‘aan de andere kant’ van de Oerknal kijken. Maar juist het ontbreken van antwoorden is zo spannend aan wetenschap. De jonge vragenstellers van nu zijn de Nobelprijswinnaars van straks. Daarom Wie is de baas van de Zon? als vervolg op Beste Martha, – omdat vragen vrij staat, en omdat er geen domme vragen bestaan; alleen domme antwoorden.

Meer informatie over Wie is de baas van de Zon?.

 

Belcampo – Het grote gebeuren – de getekende versie is hier te bestellen.

Met illustraties van Barthel Brussee, Christiaan van Tol, Arjenne Fakkel, Jaap van Dorp, Loes van Dorp, Tim Juffermans, Lotte Klaver, Albo Helm, Daniëlle Celie en Michiel van Dam.

Meer informatie over Belcampo – Het grote gebeuren – de getekende versie

Reacties zijn gesloten.