Wie is de baas van de zon? – Vragen, antwoorden, en nog meer vragen + een heleboel proefjes over Aarde, Zon en het Heelal

Wie is de baas van de zon? – Vragen, antwoorden, en nog meer vragen + een heleboel proefjes over Aarde, Zon en het Heelal verschijnt op 1 juni 2013, maar is alvast te bestellen.

“Vragen staat vrij!” Martha (7) uit Eindhoven snapte dat, en klopte met een stortvloed aan vragen aan bij Jos van den Broek.
Het tastbare resultaat van de vragenlawine werd Beste Martha, – Vragen, antwoorden en nog meer vragen. Dit boek leidde tot tientallen nieuwe kindervragen, ook over Zon, Aarde en Heelal.

“Wie is de baas van de Zon?” Maar ook: “Waarom is lood loodzwaar?” En: “Waarom hebben we zuurstof nodig?” Of: “Wat was er voor de Oerknal?” Stuk voor stuk spannende vragen die serieus genomen moeten worden. Voor echt niet iedere vraag is een passend antwoord. Soms weten we het antwoord domweg niet. We kunnen niet ‘aan de andere kant’ van de Oerknal kijken. Maar juist het ontbreken van antwoorden is zo spannend aan wetenschap. De jonge vragenstellers van nu zijn de Nobelprijswinnaars van straks. Daarom Wie is de baas van de Zon? als vervolg op Beste Martha, – omdat vragen vrij staat, en omdat er geen domme vragen bestaan; alleen domme antwoorden.

Wie is de baas van de Zon? is hier te bestellen.

Inhoudsopgave van het boek “Wie is de baas van de zon? – Vragen, antwoorden, en nog meer vragen + een heleboel proefjes over Aarde, Zon en het Heelal”:

Wie is de baas van de Zon? is hier te bestellen.

Reacties zijn gesloten.